Eerste DIVA-prijs

Uitreiking eerste DIVA-prijs - 2018-2019

Kaat Verbruggen (Karel de Grote Hogeschool, Antwerpen) wint de eerste DIVA-prijs

NDN zette in het academisch jaar 2018-2019 een nieuw initiatief op de kaart: de DIVA-prijs. DIVA staat voor ‘DIdactisch Vaardig’. De prijskamp was bedoeld voor voorlaatste- of laatstejaars bachelorstudenten of aan masterstudenten van de lerarenopleiding Nederlands uit Vlaanderen of Nederland die lesmateriaal ontworpen hadden dat uitmuntte door creativiteit, originaliteit en innovativiteit.

Uit de deelnames selecteerde de jury onder leiding van Steven Vanhooren, senior adviseur onderwijs van de Nederlandse Taalunie, en José Vandekerckhove, voorzitter van NDN de drie laureaten.

De prijs werd op 10 oktober uitgereikt in de Arteveldehogeschool, Gent, dit naar aanleiding van de in de week van het Nederlands kaderende NDN-activiteit SOL, Studenten Ontmoeten Leerkrachten.

Winnares Kaat Verbruggen won een gratis deelname aan de HSN-conferentie 2019 in Zwolle, inclusief overnachting en 150 euro zakgeld. Als surplus kreeg ze ook nog een waardevol NTU-talenpakket. De jury kon zich achter de feedback van haar stagementor scharen die de les over ‘Vooroordelen en Stereotypes’ vernieuwend, goed gestructureerd, actueel en heel erg aansluitend bij de belangstelling van de leerlingen noemde.

Sanne van Hoek (Fontys, Sittard) en Joni Keymolen (Karel de Grote Hogeschool, Antwerpen) sleepten respectievelijk de tweede en derde pijs in de wacht. Sanne van Hoek was verontschuldigd op de prijsuitreiking.

Tijdens het academisch jaar 2019-2020 wordt de DIVA-prijskamp voor de tweede keer uitgeschreven.

Tamara Bollaert, jurylid - lector Nederlands Arteveldehogeschool, bestuurslid NDN, proclameert de uitslag
Kaat Verbruggen 1ste prijs en Joni Keymeulen 3de prijs, studenten Karel De Grote Hogeschool Antwerpen
Samen met André Mottart, voorzitter HSN-Conferentie - en bestuurslid NDN
Samen met Ghislain Duchateau, vicevoorzitter NDN